Bahagian atas Trump Complicate Response Kesatuan kepada Shutdown Kerajaan

Ia merupakan kajian kes dalam pemesejan bercampur-campur. Pada hari Khamis pada awal Januari, pemimpin-pemimpin kesatuan Patroli Sempadan muncul pada taklimat berita dengan Presiden Trump, menyokong penutupan dan rancangannya untuk dinding di sempadan selatan. Seminggu kemudian, pekerja Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan membantah penutupan di luar Lapangan Terbang Antarabangsa Hartsfield-Jackson Atlanta.
Menambah kekacauan itu adalah perincian yang menyusahkan ini: Kedua-dua kumpulan pekerja diwakili oleh organisasi payung yang sama, Persekutuan Pekerja Kerajaan Amerika, yang kepimpinannya mempunyai tugas yang tidak menyenangkan untuk menilai pandangan mereka yang tidak dapat disamakan.
"Terdapat beberapa ahli di Peronda Sempadan yang menyokong dinding walaupun ia bermakna mereka perlu pergi tanpa gaji, dan kami menghormati itu," kata David Borer, peguam umum persekutuan itu. "Tetapi ada ribuan lagi pekerja kerajaan yang membayar gaji adalah isu pertama dan satu."
Pada masa 800,000 pekerja persekutuan - sebahagian besarnya bersatu - akan tanpa gaji, mereka mungkin dijangka bercakap dengan satu suara. Kenyataannya, tekanan dari situasi itu menonjolkan perbezaan dalam kedua-dua taktik dan falsafah.
Persekutuan itu, yang merupakan kesatuan pekerja kerajaan terbesar, mewakili 700,000 pekerja di lebih daripada tiga agensi sedozen, dari Pengawal Pantai ke Biro Banci. Ia telah menjadi penyumbang besar kepada calon dan penyebab Demokrat. Tetapi beberapa kumpulan dalam organisasi, yang mewakili ejen Peronda Sempadan dan pegawai imigresen, mengesahkan En. Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.