Sebagai Peluang Tidak Berani Brexit Rise, Syarikat-syarikat British berebut untuk Menyiapkan.

Penapis, sebuah syarikat yang mengusahakan perniagaan di seluruh Eropah, berebut untuk menyelesaikan masalah yang konturnya tidak diketahui dengan jelas. Dalam masa kurang dari 60 hari, tidak ada wabak secara tiba-tiba dalam politik British, negara akan terhempas dari Kesatuan Eropah tanpa kesepakatan yang menjelaskan apa yang akan berlaku seterusnya.
Seperti halnya perniagaan British, Penapis, yang membuat peranti yang menyedot minyak tipis dari udara kilang, tidak mampu hanya menunggu dan berharap semuanya berjalan lancar. Dengan prospek keluar yang teruk semakin terasa, pekerja di sebuah kilang syarikat itu beroperasi di Telford, sebuah bandar yang sederhana di Midlands of England, bergegas untuk memasang 800 unit udara bersih ke stok di Eropah ..
Penapis akan menghantar unit ke sebuah kilang di Jerman selatan, tepat di dalam Kesatuan Eropah. Kemudian, apa yang boleh - sama ada ahli politik di Britain dan Eropah menyerang perjanjian, atau sama ada siksaan yang membingungkan yang dikenali sebagai Brexit menghasilkan kekacauan sempadan - syarikat itu boleh bergantung pada simpanan itu untuk mendapatkan barangannya kepada pelanggan Eropah selepas 29 Mac, Britain sepatutnya meninggalkan blok Eropah.
Inilah sifat perniagaan yang melelahkan namun tidak dapat dielakkan kerana Brexit beralih dari peristiwa teoretis kepada sesuatu yang nyata: Syarikat mesti merancang untuk menghasilkan kedua-dua liar yang tidak diketahui dan berpotensi merosakkan. Takut akan malapetaka, mereka menumpuk produk, meneroka laluan perkapalan baru dan membuat rancangan sandaran, sementara tidak tahu bagaimana pengembaraan itu akan berakhir.
"Apa yang kita persoalkan?" Tanya ketua eksekutif Filtermist, James Stansfield. Selagi dia tidak mendapat jawapan, syarikat berusia 50 tahun itu akan menghantar stok tambahan ke Jerman.
"Ini bermakna sumber tambahan, lebih masa tambahan, untuk menyelesaikannya," katanya. "Penyimpanan simpanan semua orang. Ia amat menjengkelkan. Ia mengecewakan. "

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.